Nordens största branschmässa för inredningsdesign gick av stapeln den 21 augusti och vårt inköpsteam var såklart på plats! I år bjöd Formex på en stor dos inspiration och IEMS har köpt in allt ditt hem behöver för att säkra en stilsäker höst! Och självklart ska ni få en sammanfattning av vilka trender som kunde anas på mässan!
Sammetsmania
Sammet har varit en rådande trend ett tag nu men det råder inget tvivel om att sammet är här för att stanna! Överallt på mässan fanns det sammetsbeklädda stolar, puffar, överkast, boxar, sittpuffar, lampskärmar och kuddar (ja det var inte mycket som inte var klätt i sammet). Gärna bullra upp med mycket sammet på samma gång, tänk maximalism och färgbombo i samma kulörton.Lejongult, senapsgult och ocra, kärt barn har många namn Men gult i synnerhet syntes i många montrar på allt från små detaljer till stora möbler, i år är nog det svenska hemmet mer mottagligt för färgen och kombineras gärna med gammelrosa, burnt sienna och rost som också var en tydligt trendpalett för hösten 2018.

   
Konstgjorda blommor
I år gör konstgjorda blommor och växter comeback i våra hem! Gärna svulstiga arrangemang på bordet! Bigger is bolder! På IEMS har vi sålt konstgjorda snittblommor och krukväxter i många år, men extra kul blir det när utbudet ökar och fler får upp ögonen på hur fantastiskt realistiska dessa annars omdiskuterade ”plastblommor” är.

   
70- tals vibbar och keramik
De två går hand i hand. Retro inspirerat keramik med oväntade udda former, halvglaserat och i färgerna brunt och beige. I år gör vi samlade stilleben med blandad keramik och krukor. Vi såg även mycket krukor med ansikten på som vi föll pladask för! I många montrar kunde man även ana vissa 70- tals vibbar i både färg och materialmix. Den sammets och fransbeklädda lampan satte dessutom fingret på 2 trender ( kan du gissa vilka?)