Recept från Foodgeekzsisters och namnet är sammansatt av tre ord – food(mat), geekz(nördar), sisters(systrar). Två systrar från Skåne, Emmy och Evelina som brinner för matlagning och skapandet av recept präglat av det hälsosamma köket. De vill inspirera er med deras recept, inställning till träning, tips och råd till allmänt välbefinnande. Sist men inte minst, en systerkärlek, en skånsk charm och ett gediget intresse för mat. Vi har redan testat dessa riktigt smarriga pepparkaks-rawbollar och ville tipsa vidare. Helt veganskt, glutenfritt och utan raffinerat socker (om man bryr sig om det). 15 minuter och grymt att ha på julbordet.Recept:
1 paket kärnfria dadlar
1 dl hasselnötter
2 msk kokosfett
3 msk mandelmjöl
1 msk kokossocker
2 tsk fiberhusk
Lite vatten


Sen till det bästa julrub (en kryddblandning som innehåller alla kryddor man har i pepparkakor, den är från Zigges BBQ. Köpt på den gården, lokalproducerat i Övarp som vi skrivit om) 3 msk sådan krydda (Om ni har den, annars tar ni dem kryddorna som är i pepparkakor) Gör såhär: Mixa dadlar och nötter till en jämn smet. Gärna med en matberedare. Tillsätt sedan alla torra ingredienser. Sedan kokosfett och vatten om det behövs för att binda det ordentligt. Rulla sedan smeten till bollar i valfri storlek. Detta receptet räckte till 15 små bollar. Så goda! #foodgeekzfood