I år när Mateus firar att de varit verksamma i 25 år lanserades den nya keramikkollektionen ”Mateus meets Sam Baron meets Yatzer” som är ett samarbete med den prisbelönta franska designern Sam Baron och Costas Voyatzis, grundaren av den internationella designportalen Yatzer. Genom att lansera ytterligare ett kreativt samarbete med internationella designtalanger befästs Mateus ställning som globalt designföretag. Men framför allt är kollektionen en hyllning till keramiken, en av mänsklighetens äldsta konstformer. Alla produkter är tillverkade av en finkornig lera som är ett levande naturmaterial. När den har formats till olika produkter bränns de i hög temperatur. På så vis får ytan den rätta hårdheten vilket gör det möjligt att använda keramiken i vardagen.Bränningstekniken gör också att produkterna blir behandlade för att i högsta möjligaste mån inte absorbera vätska. Keramiken är mikrovågssäkert och går även att diska i maskin. Mateus keramik lever också upp till internationell säkerhetsstandard i överensstämmelse med de krav som FDA, U.S Food and Drug Administration har. Alla föremål ur de olika kollektionerna går att kombinera med varandra. Våga blanda färg och form för att skapa spännande dukningar.   "Det finns en berättelse bakom allt. För min del handlar den om passionen för det dukade bordet. Det är en kärlekshistoria som med all säkerhet kommer att vara för evigt." - Teresa Mateus Lundahl